Rólunk

Telephelyeink

 

Teret adunk a kultúrának!

 

Öt kulturális színtéren és a kerület több szabadtéri helyszínén kívánunk értékeket közvetíteni az év minden napján.
Célunk, hogy színvonalas, minden korosztály igényeit kielégítő programokat, rendezvényeket kínáljunk mindazoknak, akik hasznosan kívánják eltölteni szabadidejüket. Folyamatosan megújuló programkínálatunk mellett őrizzük helyi hagyományainkat.

 

Palettánkon kiállítások, koncertek, színházi előadások, játszóház, gyermek- és családi programok, tanfolyamok, bálok, ünnepi és művészeti események, nyugdíjas programok egyaránt megtalálhatók.


 


Színtereink:

 • Angyalföldi József Attila Művelődési Központ,
 • Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház,
 • Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény
 • Újlipótvárosi Klub-Galéria
 • RaM (Radnóti Miklós Művelődési Központ)
 • VilágCsücsök Közösségi Tér


Várjuk szeretettel!


Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, 1131 Budapest, József Attila tér 4.

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ mindazokat várja:

 • akik kikapcsolódásra vágynak;
 • akik társaságban, hasznosan akarják tölteni szabadidejüket;
 • akik szórakozni szeretnének;
 • akik élményre, vidámságra,
 • ugyanakkor értékeket is közvetítő kulturális programok iránt érdeklődnek!

 

Megújult, modern intézményünkben minden korosztály megtalálhatja az ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot!

 

Palettánkon koncertek, színházi darabok, táncházak, kiállítások, konferenciák, nyugdíjas programok, bálok és ünnepi és művészeti események egyaránt megtalálhatók.
Ha már járt nálunk, akkor azért, ha pedig még nem, akkor pedig azért térjen be hozzánk, hogy saját szemével győződhessen meg arról, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!
>>> bővebben


Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály u. 15/a.

Vannak fiatalok, akik szeretnék hasznosan tölteni szabadidejüket, de nem tudják hol.
Vannak, akik már tudják, mit szeretnének csinálni, de nem tudják, hol van erre lehetőség.
Vannak, akik tudják, hogy mit és hol. Ők az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház állandó vendégei.

Programjainkat ajánljuk mindazoknak, akik kulturált, szép és igényes környezetben szeretnék hasznosan tölteni szabadidejüket és fejleszteni mozgásukat és kézügyességüket. Kínálatunkban különféle mozgásos tanfolyamok szerepelnek a néptánctól a zumbán át egészen az akrobatikus rock and roll-ig, melyekre nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is várjuk!A ház adottságainak köszönhetően egyre több és színesebb rendezvényt képes befogadni. Rendszeresen szervezünk továbbá szünidei programokat, táborokat illetve színes és változatos programokkal tisztelgünk a Ház 60 éves születésnapja előtt.Ű
Ha már jártál nálunk, akkor azért, ha pedig még nem, akkor pedig azért térj be hozzánk, hogy saját szemeddel győződhess meg arról, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!
>>> bővebben


Tücsöktanya Családi Játszóház , 1138 Budapest, Dagály u. 15/a.

A kerület szívében, a Dagály utca csücskében, hol apró Tücskök az urak, felkeresheted kuckónkat! Öt éves kor alatti Tücskök lepik el a házat, ajkukon a szó soha el nem fárad. Barkácsolástól és dalolástól hangos a Tanya, ide már nem kell olykor se apa, se anya. Elég ide Zsuzsa és Gerti néni, ki a gyermekek nyelvét igazán érti. Itt mindig találsz pajtást a ciripeléshez, s akár egy délután is elég az élményhez. Gyere hozzánk, ciripelj nálunk, mi mindig tárt karokkal várunk!

>>> bővebben

 

VilágCsücsök Közösségi Tér a Vízöntő Pinceklubban, 1132 Budapest, Váci út 50.

A fiatalok közösségeinek, kezdeményezéseinek ad otthont, mentálhigiénés, egészségmegőrző és hagyományos közművelődési programokat biztosít.
>>> bővebben


Újlipótvárosi Klub-Galéria, 1136 Budapest, Tátra u. 20/B.

Rohanó világunkban kevés időt fordítunk arra, ami igazán értékes, ami nemcsak szemünket, de lelkünket is gyönyörködteti. Az Újlipótvárosi Klub-Galériában érdemes egy pillanatra megállni. A hely mindazokat várja, akik érdeklődnek a művészet iránt. Otthont ad a XIII. kerület művészeinek, kiknek alkotásai élettel töltik meg a Galériát. Az intézmény évek óta szoros kötődéssel bír a kerülethez és annak lakosságához, az évek során azonban fővárosi szinten is kedveltté vált, egyre több külföldi művész választja kiállítása helyéül.
Látogasson el hozzánk, legyen a vendégünk egy szemet és lelket gyönyörködtető kiállításra és győződjön meg róla saját szemével, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!
>>> bővebben


Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, 1131 Budapest, József Attila tér 4.

Az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény célja, hogy a kerületben található kulturális és történeti örökségeket ápolja és kiállításaival bemutassa a annak múltját és jelenét. Az évről évre szélesedő tárgyi emlékek több téma köré csoportosulnak: bútorok, használati tárgyak, öltözetdarabok, lakástextíliák, szerszámok, emléktárgyak és régi híradástechnikai eszközök. Iratanyagunk oklevelekből, igazolványokból, hivatalos iratokból, levelekből, munkaanyagokból áll. Adattárunkban történeti leírásokat, kéziratos pályamunkákat, dolgozatokat, tanulmányokat őrzünk. Mintegy 13 ezer aprónyomtatványunk van, amelyek között főként a kerület különböző intézményeiből származó nyomtatott meghívók, programok, hirdetések, szórólapok, tájékoztatók találhatók.  Fotótárunkban fekete-fehér és színes papírképek, fénymásolatok, diák, negatívok a kerületi fotósoktól, illetve itteni gyűjtésből, de más fotótárakban őrzött fotók reprodukciói is nagy számban megtalálhatók. A numizmatikai gyűjtemény mintegy 1400 db vegyes anyagot: jelvényeket, érmeket tartalmaz. Könyvtárunkban elsősorban a kerülettel kapcsolatos könyveket, történettudományi, főváros-történeti kézikönyvek, bibliográfiákat őrzünk. Mindemellett emléktábla avatásokkal tisztelgünk a kerület nagyjai előtt, valamint helytörténeti séták során próbáljuk a látogatóinkhoz még közelebb hozni azokat az értékeket, amelyek közt nap mint nap élünk.

>>> bővebben


Radnóti Miklós Művelődési Központ, 1133 Budapest, Kárpát utca 23.

Megnyitotta kapuit a XXI. századi épületegyüttes. A Radnóti Miklós Művelődési Központ /RaM/ nevet pályázat útján, a XIII. kerülethez többszörösen kötődő költőről kapta. A 3,5 milliárd forintos beruházást teljes mértékben az önkormányzat finanszírozta. A működéshez alternatív energiaforrást felhasználó beruházás egy év alatt épült meg.
>>> bővebben

 

Rendezvények

 • SZENIOR ÖRÖMTÁNC: MOZGÁS – ÖRÖM – AGYTORNA
 • Gyere Kislány, gyere – Retro klub
 • „A kocka el van vetve” mini játék kiállítás
  2017. május 26, 18:00
 • Lakóközösségi Napok III.
  2017. június 8, 15:00

 


Budapest Főváros
XIII. Kerületi Önkormányzat